image
Sursa foto: digisport.ro

Perez și Lopetegui, acuzați că au trădat Spania: Este ca o înjunghiere pe la spate ce au făcut ei

Unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti spanioli, José María García Pérez (74 de ani), a declarat, miercuri, că preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, şi fostul selecţioner al Spaniei, Julen Lopetegui, au trădat țara, prin anunţul privind trecerea antrenorului pe "Santiago Bernabeu", făcut cu o zi înaintea startului Cupei Mondiale, potrivit Marca.

Mai mult, în opinia reputatului gazetar, prin acțiunile sale din ultimii ani, Florentino Perez a făcut din Real Madrid unul dintre cluburile cele mai detestate în Spania.

"Tipii ăştia doi, Florentino Perez şi Lopetegui, şi-au permis luxul de a trăda ţara. Lopetegui a fost prietenul meu, dar m-a dezamăgit. Prefer să nu-l întâlnesc pe Julen Lopetegui pentru că nu poate privi pe nimeni în faţă, acum. Nu are probleme economice, se poate duce la Real Madrid, dar nu cu preţul ăsta. Este ca o înjunghiere pe la spate.

Mergeam la Cupa Mondială cu mari aşteptări, după o campanie de calificare strălucitoare. Totul s-a prăbuşit după lipsa de loialitate şi egoismul lui Julen Lopetegui şi după acţiunile lui Florentino Perez, de asemenea. Perez a transformat Real Madrid într-o maşină pe care oamenii o urăsc. Florentino Perez a decis că Lopetegui va fi viitorul lui antrenor, apoi Real Madrid avea nevoie ca el să nu antreneze Spania la Cupa Mondială. Cum şi-ar fi prezentat Perez noul angajat în faţa sporterilor dacă naţionala era eliminată în primul tur? Cea mai bună ieşire era ca Spania să-l demită şi apoi să ajungă la Real Madrid nevătămat", a declarat Garcia, pentru Radio Marca.

De altfel, preşedintele federaţiei spaniole, Luis Rubiales, a afirmat că forul de la Madrid ar fi trebuit inclus în negocierile lui Lopetegui cu Real Madrid. "Federaţia spaniolă nu poate fi anunţată cu 5 minute înainte de difuzarea unui comunicat (n.r. - al celor de la Real Madrid)", a spus Rubiales.

Julen Lopetegui a fost demis, miercuri, cu o zi înainte de începerea Cupei Mondiale din Rusia şi la două de primul meci al ibericilor la turneul final, după ce acesta a semnat cu Real Madrid.

În vârstă de 51 de ani, fostul portar, care are un titlu ca jucător cu Real Madrid, în 1990, a avut rezultate foarte bune pe banca naţionalelor de juniori ale Spaniei. În palmaresul său se află două titluri europene, la U19, în 2012, şi la U21, un an mai târziu. Cu naţionala mare a ajuns la 20 de partide fără înfrângere.

La nivel de club, Lopetegui le-a antrenat pe Rayo Vallecano, Real Madrid B şi FC Porto, fără a avea performanţe importante.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: