image
Sursa foto: iancuavram.ro

Timp de 157 de zile nu a pus piciorul pe uscat; Un bărbat a înotat în jurul Marii Britanii

Ross Edgley, un aventurier britanic în vârstă de 33 de ani, a devenit primul om care a înotat în jurul Regatului Unit al Marii Britanii fără să pună piciorul pe uscat și a intrat în Cartea Recordurilor.

Aventurierul a pornit în cursa sa din orașul Kent, pe 1 iunie, înotând în direcția acelor de ceasornic. Pe parcursul celor 157 de zile, încheiate, sâmbătă, bărbatul nu a pus piciorul pe uscat și a dormit într-o barcă de sprijin.

Edgley, care a înotat până la 12 ore pe zi, s-a luptat cu valuri puternice, sute de meduze și a trebuit să facă față crize de dezinterie din cauza înghițirii de apă sărată, scrie libertatea.ro.

El a consumat aproximativ 500.000 de calorii în timpul călătoriei și a mâncat peste de 500 de banane pentru avea o sursă constantă de energie.

La mijlocul lunii august, în cea de-a 74-a zi a călătoriei pe apă în jurul ţărmului Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, britanicul a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă deplasare înot. Precedentul record a fost deţinut de Benoit Lecomte care a petrecut 73 de zile înotând în Oceanul Atlantic, în 1998.

Edgley nu este la prima aventură, în luna aprilie 2016, britanicul a parcurs urcând pe o sfoară o distanţă echivalentă cu înălţimea vârfului Everest, tentativă ce i-a luat nouăsprezece ore, iar cu două luni înainte a încheiat un maraton tractând o maşină.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: