image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

FOTOREPORTAJ: „Punctul meu de plecare”, antologie de Simion Ghimpu, lansată în această seară la Chișinău

O nouă antologie de poezie a fost lansată astăzi, 3 noiembrie, la Librăria din Centru din Chișinău. Este vorba de volumul „Punctul meu de plecare”, de Simion Ghimpu, publicat la editura Cartier, cu selecție și postfață realizată de Maria Șleahtițchi.

Simion Ghimpu (24 mai 1939, Coloniţa - 27 iulie 2010, Chişinău), a debutat editorial, la aproape două decenii după ce manuscrisul cărţii a fost recomandat de Uniunea Scriitorilor din Moldova, cu volumul de versuri Mereu (1995), urmat de Reversul sentimentelor (2000), Dincolo (2003), Descifrări (2004), Stare de spirit (2007).

În 2009, publică romanul autobiografic Viaţă pe muchie de cuțit. Este faimos ca textier, poetul compunând versurile la peste 100 de cântece interpretate de Sofia Rotaru, Ion Suruceanu, Nadejda Cepraga, Anastasia Lazariuc, Olga Ciolacu ş.a. A colaborat cu compozitorii Eugen Doga, Ion Aldea-Teodorovici, Mihai Dolgan ş.a. În 2009 a lansat un dublu CD, Cântece pe versuri de Simion Ghimpu, care include 40 din cele mai cunoscute melodii scrise pe versurile sale.

Evenimentul a fost moderat de scriitorul și cunoscutul poet Emilian Galaicu- Păun. La el a participat scriitoarea Maria Șleahtițchi, Irina Nechit, actorul Nicolae Darie și fiica lui Simion Ghimpu, poeta Anda Vahnovan, autoarea unui excepțional volum de poezie „Sârme”, care a văzut lumina tiparului în acest an la editura Casa de Pariuri Literare.

ss
ss
ss
ss
ss
ss
ss
ss
ss

Noutăţile partenerilor

comentarii: