image
Sursa foto: wikipedia.org

După ce Chicu a spus că „Eternitate” va fi reparat din nou, PPDA cere bani pentru Cimitirul Eroilor, care zace în paragină

Deputaţii din fracţiunea DA îi solicită repetat premierului Ion Chicu să găsească resursele necesare pentru reabilitarea Cimitirului Eroilor, din Chișinău. Solicitarea vine după ce premierul s-a lăudat că statul are suficienţi bani ca să repare capital, până la data de 9 mai curent, Complexul Memorial „Eternitate”.

Într-o postare pe facebook, deputata Maria Ciobanu aminteşte, că Memorialul „Eternitate” a fost reparat capital ultima dată în anul 2006, atunci când au fost cheltuiţi 35 de milioane de lei pentru reabilitarea lui, în timp ce Cimitirul Eroilor zace în paragină.

„Fracțiunea parlamentară DA a propus în timpul dezbaterilor din Parlament a Legii Bugetului de Stat să fie alocate surse financiare ( 8 milioane de lei) pentru reabilitarea Cimitirului Eroilor, dar amendamentul nostru nu a fost acceptat. Am expediat în adresa Dvs. un demers repetat în care solicităm să găsiți totuși posibilitatea de a aloca bani și pentru Cimitirul Eroilor, de vreme ce declarați că pentru asemenea investiții statul are suficiente resurse”, mai spune deputata.

În demersul semnat de reprezentanţii fracţiunii „Acum Platforma DA” adresat prim-ministrului, aceştia solicită să fie găsită posibilitatea de a aloca suma de trei milioane de lei pentru reabilitarea Cimitirului Eroilor.

„Au fost mai multe tentative de-a lungul timpului de a restaura cimitirul, dar care nu s-au soldat cu nimic, deoarece sunt necesare sume importante. Astăzi Cimitirul Eroilor se află într-o stare deplorabilă avansată. Este de datoria morală şi, dacă vreţi, creştină a statului să-şi onoreze eroii”, se mai spune în demers.

doc ciobanudoc ciobanu
doc ciobanudoc ciobanu

Noutăţile partenerilor

comentarii: