image
Sursa foto: Toby Melville

Val de demisii în Marea Britanie după aprobarea acordului privind Brexitul; Au fost anunțate patru plecări din Guvernul May

Secretarul de stat britanic însărcinat cu Brexitul Suella Braverman şi-a anunţat joi demisia - a patra plecare consecutivă - din Guvernul premierului Theresa May din cauza proiectului acordului Brexitului încheiat cu Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

„Mă aflu acum în incapacitatea de a susţine sincer acordul aprobat de cabinet”, afirmă ea în scrisoarea de demisie pe care a publicat-o pe Twitter.

Braverman deplânge „concesiile” făcute Bruxellesului în scrisoare, scrie News.ro.

Mai mult, a demisionat şi deputata conservatoare Anne-Marie Trevelyan din funcţia de asistentă a ministrului Educaţiei, a cincea demisie din Guvernul premierului Theresa May în semn de protest faţă de proiectul acordului Brexitului, relatează The Associated Press.

Precizăm că anterior, a demisionat şi Ministrul britanic însărcinat cu Brexitul, Dominic Raab, secretarul de stat britanic însărcinat cu Irlanda de Nord, conservatorul Shailesh Vara, dar şi secretarul britanic însărcinat cu Munca şi Pensiile Esther McVey.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: