image
Sursa foto: jurnal.md

Averea ambasadorului RM la Minsk, sub lupa ANI; Reacția diplomatului cu indemnizații de 40000 de euro, trei case și 4 mașini

Ambasadorului Republicii Moldova în Belarus, Victor Sorocean, va fi verificată de Autoritatea Națională de Integritate, anunță instituția.

De cealaltă parte, ambasadorul a declarat că acest lucru este o noutate pentru el și că tot ce are e indicat în declarația sa de avere.

„Nu cunosc nimic absolut, aud prima dată. Tot ceea ce este a fost indicat în actele necesare. Pentru mine e o noutate. Nu m-a contactat nimeni de la Agenția Națională de Integritate”, a declarat Victor Sorocean, pentru Jurnal.

Menționăm că, potrivit declarației de avere pentru anul 2020, Victor Sorocean a încasat de la Ministerul de Externe 228 de mii de lei drept salariu, dar și 40 de mii de euro sub formă de indemnizații.

La capitolul „venituri obținute de subiectul declarării, de membrii familiei lui și de concubinul/concubina lui, atât în țară cât și în străinătate, pe parcursul anului 2020”, mai sunt indicate pensii și indemnizații în sumă totală de 130 de mii de lei.

În declarație mai sunt indicate trei terenuri agricole, un apartament și două case de locuit, patru mașini, cote-părți în două SRL-uri etc, dar și o asociație de fotbal și un SRL care îi aparin.

Noutăţile partenerilor

comentarii: