image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

VIDEO: Bătaie pentru un loc în cort la protestul „Șor”; Revenită „la lucru”, o femeie s-a pomenit cu locul ocupat

Bătaie pentru un loc, în orășelul de corturi instalat de partidul „Șor” în scuarul Parlamentului. Un „protestatar” a lovit-o cu pumnii în cap și la nas pe o femeie care a încercat să-și revendice locul în cort, după ce a petrecut o noapte acasă. Femeia s-a întors la „protest”, dar s-a pomenit cu locul ocupat. I-a cerut bărbatului să elibereze cortul, dar a fost lovită. În urma atacului femeia s-a ridicat însângerată de la gura cortului. „Voi toți ați văzut că m-a lovit, dar nimeni nu ați sărit în ajutor”, le-a reproșat femeia celorlalți protestatari.

Aceasta i-a povestit reporterului Jurnal.md că a fost lovită de un bărbat agresiv. Incidentul s-a produs chiar în preajma poliției, care i-a solicitat „protestatarei” să-i însoțească pentru a identifica făptașul.

Potrivit martorilor, bărbatul e din Nicoreni, Drochia. Până la urmă femeia a fost convinsă de alți locuitori din corturi să nu depună plângere la poliție.

Orășelul de corturi a fost instalat de partidul „Șor” la 18 septembrie. Consiliul Suprem de Securitate a discutat sâmbătă, 24 septembrie, că pe fundalul dificultăților și amenințărilor în creștere pe plan extern, în RM are loc o consolidare a eforturilor grupărilor criminale care au delapidat RM în ultimii 30 de ani în interiorul statului. Autoritățile respectă dreptul cetățenilor de a protesta pașnic, dar instituțiile nu trebuie să admită provocări.

CSS a solicitat organelor de drept să identifice prompt sursele de finanțare a celor care plătesc pentru participarea la proteste și să pedepsească aspru orice tentativă de agresiune îndreptată împotriva statului.

Mai jos puteți vedea incidentul din orășelul de corturi instalat la indicația fugarului Ilan Șor.

s
ss
ss

Noutăţile partenerilor

comentarii: