image
Sursa foto: jurnal.md

Patru dosare penale în cazul concesionării Aeroportului: Opt persoane publice și cu funcții de demnitate publică, învinuite

Opt persoane publice și cu funcții de demnitate publică, precum și o persoană juridică, sunt cercetate în cadrul a patru dosare penale deschise, în septembrie 2019, pe faptul concesionări Aeroportului Internațional Chișinău.

Informațiile sunt prezentate de către Procuratura Anticorupție la solicitarea vicepreședintelui Parlamentului Alexandru Slusari.

Cele opt persoane sunt cercetate pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, delapidări de fonduri și spălarea banilor de către grupare criminală organizată, abuz sau exces de putere, abuz de serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu în interesul acestei grupări.

„Sper foarte mult că printre cele opt persoane se regăsesc Iurie Leancă, Valeriu Lazar și cumătrul lui Dodon, Tudor Copaci”, afirmă Alexandru Slusari.

Într-un alt răspuns, Procuratura Anticorupție informează că, în cazul Arenei Naționale, este inițiată o cauză penală pentru delapidări de fonduri, abuz sau excesul de putere, abuz de serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu, săvărșite în interesul unui grup criminal organizat.

„De atunci a trecut deja jumătate de an. Societatea așteaptă rezultate palpabile pe aceste cazuri, precum și pe celelate dosare de rezonanță. Cu tragerea la răspundere a faptașilor, nu a țapilor ispășitori. Cu confiscarea averilor acestora”, a mai spus Alexandru Slusari

Aeroport docAeroport doc

Arena docArena doc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: