image
Sursa foto: zdg.md

Cine sunt proprietarii de la „Tabăra Groazei” din Vadul lui Vodă; Contracte de peste un milion de lei în 2018

Tabăra din orașul Vadul lui Vodă, unde doi educatori minori ar fi maltratat 13 copii, aparține Academiei de Studii Economice din Moldova, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei, tabăra de odihnă „Trandafir” aparține ASEM-ului din 2013, când i-a fost dată în gestiune.

Contactat telefonic de jurnaliștii de la Ziarul de Gardă, rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, a spus că tabăra „Trandafir” a fost dată în arendă unei companii.

Rectorul ASEM nu a oferit denumirea companiei, însă a declarat că contractul a fost încheiat pentru trei ani.

Potrivit prorectorului Igor Melnic, tabăra a fost dată în locațiune începând cu acest an companiei „Dovi Grup”, administrată de Olga Donică.

„Dovi Grup” SRL este o companie înregistrată în septembrie 2017. În iunie 2017, aceasta a câștigat două licitații de 1,02 milioane de lei cu Direcția Învățământ Hâncești și Consiliul Raional Ialoveni pentru „achiziționarea foilor de odihnă pentru copii în sezonul estival”.

Conform datelor de la Agenției Achiziții Publice, Direcția Învățământ Hâncești, raion de unde sunt cei 13 copii maltratați, a plătit 592 de mii de lei pentru ca minorii din regiune să beneficieze de odihnă în tabăra „Trandafir”. Consiliul Raional Ialoveni a plătit pentru aceleași servicii 435 de mii de lei.

Poliția a relevat anterior unele derogări de la prevederile legale în activitatea taberei de odihnă, fapt pentru care la data de 31 iulie 2018 au fost sesizate autoritățile publice locale din orașul Vadul lui Vodă pentru a lua măsuri în regim de urgență.

Conform unor surse, în acest dosar a fost reținut pentru 72 de ore Viorel Donică, implicat în gestionarea taberei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: