image
Sursa foto: Jurnal.md

Vicepreședinte PAS: Sunt sigur – în urma alegerilor grupările lui Dodon, Plahotniuc și Șor vor fi în minoritate în Parlament

Vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco, a reiterat că unica cale pe care o are RM pentru a se salva de impasul politic în care s-a pomenit, sunt alegerile anticipate. Spre deosebire de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care consideră că eventualele alegeri anticipate ar putea schimba în mai rău configurația din Parlament, deputatul PAS este convins că partidele din noua majaoritate PSRM-Șor vor fi în minoritate în viitorul legislativ.

„După mine, nu există nicio diferență dintre gruparea lui Dodon și cele ale lui Șor și Plahotniuc în actualul Parlament. Pot să dezvolt pe zeci de pagini ceea ce a făcut sau ceea ce nu a făcut partidul lui Dodon în actuala legislatură. Dar mă voi opri la ultimele două monstruozități. Pe 3 și 16 decembrie 2020 partidul lui Dodon a votat cu intenție legi neconstituționale și îndreptate împotriva Republicii Moldova doar în dorința de a obține niște beneficii politice. Pe 11 februarie 2021 partidul lui Dodon a făcut coaliție oficială cu cei despre care spunea că trebuie să stea la pușcărie pentru furtul miliardului și a aeroportului. Deci, partidul lui Dodon a trecut aceste linii roșii și, respectiv, a devenit un partid oligarhic”, a menționat Sergiu Litvinenco într-o postare plasată pe facebook.

Potrivit deputatului, în aceste condiții sunt excluse orice negocieri cu PSRM, iar unica cale de ieșire din impas pentru RM sunt anticipatele.

„Sigur că va fi decizia oamenilor pe cine deleagă în Parlament. Însă – și de asta sunt sigur – în urma lor grupările lui Dodon, Plahotniuc și Șor vor fi în minoritate în Parlament. Și de asta se teme cel mai mult oligarhia din țara noastră”, a mai punctat Litvinenco.

Amintim că anterior liderul Platformei DA, Andrei Năstase a declarat în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV că eventualele alegeri anticipate ar putea schimba în mai rău configurația din Parlament. Politicianul a menționat că actualele evoluții politice de la Chișinău au loc pe un fundal de sărăcie lucie și a unei crize sanitare fără precedent. „Am văzut cum în astfel de condiții în RM cu foarte mare ușurință sunt votați niște interlopi. Este important ca oamenii care fac politică să se uite dincolo de vârful muntelui pe care s-au angajat să-l urce. Să nu-și ia mare viteză pentru că dincolo de munte ar putea fi o prăpastie. Noi toți optăm pentru alegeri anticipate, dar trebuie să ne punem întrebarea ce ne așteaptă după ele, care va fi configurația în Parlament? Dacă ne conducem doar de emoții și de elanul creat de alegerile prezidențiale s-ar putea să credem că totul va fi roz. Dar dacă ne uităm în realitate, pe lângă Șor, Dodon, ne putem pomeni încă o dată cu Plahotniuc în Parlament și cu Usatâi”, a spus Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: