image
Sursa foto: Getty Images

Chinea se teme de revenirea COVID-19 prin granița cu Coreea de Nord; Un nou focar ar destabiliza rapid regimul de la Phenian

Președintele Chinei, Xi Jinping, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la potențiala amenințare a coronavirusului în Coreea de Nord și s-a oferit să dea ajutor acestei țări pentru a preveni un focar la granițele sale, relatează BBC.

Xi Jinping a răspuns la un mesaj venit din partea dictatorului nord-coreean Kim Jong-un. Presa de stat de la Beijing scrie că Kim l-a felicitat pe liderul chinez pentru succesul aparent împotriva pandemiei. Ca răspuns, Xi s-a oferit să trimită ajutoare pentru lupta împotriva COVID-19.

Coreea de Nord continuă să afirme că nu a fost înregistrat niciun caz confirmat de COVID-19 în interiorul granițelor sale, deși analiștii sunt reticenți cu privire la o astfel de posibilitate. Coreea de Nord a fost prima țară care a suspendat călătoriile turistice și și-a închis complet granițele ca răspuns la epidemie, la mijlocul luni ianuarie.

Sistemul fragil de sănătate din Coreea de Nord ar putea fi foarte rapid copleșit chiar și de o epidemie mică de COVID-19, scrie Digi24.

Kim Jong-un a dispărut timp de aproape trei săptămâni din public, perioadă în care presa tabloidă occidentală a scris în mod repetat că acesta ar fi grav bolnav sau chiar mort. El a reapărut, pe 2 mai, părând într-o stare bună de sănătate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: