image
Sursa foto: Profimedia

Pickford a doborât un record vechi de peste jumătate de secol! Portarul lui Everton a intrat în istoria naționalei Angliei

Jordan Pickford (27 de ani) a devenit portarul englez cu cea mai mare perioadă de timp fără gol încasat! Goalkeeper-ul reprezentativei Albionului a doborât recordul legendarului Gordon Banks, stabilit la Campionatul Mondial din 1966.

Anglia a învins Danemarca în semifinalele EURO 2020, 2-1, și va evolua pentru a doua oară în istorie în ultimul act al unui turneu final major, după Campionatul Mondial din 1966, când s-a încoronat "regina lumii". Tot în urmă cu 55 de ani, Gordon Banks stabilea recordul de 720 de minute fără gol primit, doborât de Jordan Pickford pe Wembley.

Numărătoarea lui Pickford s-a oprit la 726 de minute. Damsgaard a executat excelent o lovitură liberă din afara careului, iar seria portarului lui Everton s-a încheiat. La fel ca în 1966, Anglia nu a luat niciun gol până în semifinale, asemănare care le dă mari speranțe suporterilor britanici în vederea cuceririi primului trofeu din istorie la un Campionat European.

Indiferent de rezultatul din marea finală, Jordan Pickford și-a asigurat trofeul "Mănușa de Aur" la EURO 2020. Englezul a bifat cinci meciuri cu plasa intactă, iar performanța sa nu mai poate fi întrecută de Gianluigi Donnarumma, care are doar trei jocuri fără gol primit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: