image
Sursa foto: YONHAP (AFP)

Cât timp va dura până la obţinerea unui vaccin contra COVID-19?

Analiză// Zeci de companii şi universităţi din întreaga lume lucrează la asta, dar nu există nicio garanţie că vor reuşi. Dezvoltarea unui vaccin este în mod normal un proces lung şi complex, care include ani de testare pentru a se asigura că dozele sunt sigure şi eficiente, scrie Bloomberg, citat de digi24.ro.

Unele companii producătoare de vaccinuri au promis să livreze un vaccin în 12 până la 18 luni, dar specialiştii spun că este un obiectiv extrem de ambiţios.

Cât durează să se realizeze imunizarea de grup?

În primul rând, specialiştii spun că imunizarea de grup apare doar dacă se dovedeşte că infectarea şi vindecarea de COVID-19 lasă pacienţii cu o imunizare de durată. Încă nu se ştie dacă acesta este cazul noului coronavirus şi nu se cunoaşte nici ce procent al unei comunităţi trebuie expus la virus pentru a se realiza imunizarea întregului grup.

Specialiştii spun că procentul ar trebui să fie destul de mare. De exemplu în cazul difteriei a fost 75%, iar la rujeolă 91%. Patrick Vallance, consilierul ştiinţific principal al guvernului de la Londra a estimat cifra pentru COVID-19 la 60% în februarie.

Cât timp va dura până la atingerea pragului necesar depinde de măsurile pe care guvernele le impun ca răspuns la pandemie.

Unele cercetări susţin, însă, că numărul real de infecţii este mult mai mare decât cazurile confirmate. Dacă acest lucru este adevărat, ţările sunt mai aproape de imunizarea de grup decât se crede, se arată în analiza preluată de Mediafax.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: