image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Grosu, despre cine vor fi miniștrii în Guvernul propus de el: „Cineva va rămâne”

Candidatul propus de Maia Sandu la funcția de premier spune că lucrează asupra listei de miniștri, dar și a programului, care va fi bazat în mare parte pe programul anterior, al Nataliei Gavrilița.

„Eu definitivez programul, lucrez la echipă. La bază va fi programul precedent. După aceasta o să am discuții cu fracțiunile. Eu îmi asum rolul foarte serios, dacă parlamentarii vor accepta argumentele mele, atunci o să trec la treabă imediat. N-o să mergem cu jumătăți de măsură”, a spus Grosu.

Întrebat despre cine va face parte din cabinetul de miniștri propus de el, Igor Grosu a evitat să dea nume.

„Cineva va rămâne, discutăm. Să mai lăsăm suspans”, a adăugat Grosu.

Cât despre retragerea Marianei Durleșteanu, noul candidat a spus că a fost pentru toți o surpriză „pe care trebuie să o explice socialiștii”.

„Noi ne-am dus dimineață la consultări, cu o prognoză, și candidatura a făcut ce a făcut. În situația în care la momentul consultărilor nu era niciun candidat, a fost luată această decizie de doamna președintă - de a mă desemna pe mine”, susține Grosu. Întrebat dacă nu au existat discuții înainte de aceasta, Igor Grosu a răspuns: „Vă rog. Eu teoria conspirațiilor internaționale am auzit-o de la socialiști, la ei fanteziile sunt foarte bogate, dar le-am spus și lor: la noi capacitățile nu-s globale.”

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: