Breaking News

image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Dumitru Robu: În curând se va afla de ce Marina Tauber a fost scoasă de sub urmărire penală în 2019

Procurorul general interimar Dumitru Robu lasă să se înțeleagă că în curând va face dezvăluiri despre motivul pentru care Marina Tauber a fost scoasă de sub urmărire penală în 2019.

El a făcut aceste precizări în cadrul noilor solicitări depuse de PG privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Ilan Șor pentru a putea fi cercetați în dosarul fraudei bancare.

„Avem mai multe ridicări de imunități în ultimul timp, dar vrem să vedem finalitate. Totul se vede, toată lumea știe cine a furat, cum a furat, unde s-a dus urma banilor, dar condamnare nu există. De această dată, aveți argumentele necesare pentru a merge în judecată și să existe finalitate sau există să fie riscul unei ridicări fictive de imunitate?”, l-a întrebat pe Robu deputatul PAS Lilian Carp.

„Vă asigur că dosarul în care sunt vizați Ilan Șor și Marina Tauber o să aibă finalitate și va ajunge în judecată. În timpul apropiat cetățenii vor afla care au fost circumstanțele care au stat la baza scoaterii doamnei Tauber de sub urmărire penală în 2019, nu motivele de drept, dar de fapt”, a răspuns procurorul general interimar.

Precizăm că Parlamentul examinează, astăzi, demersurile depuse de Procuratura Generală privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Ilan Șor, bănuiți de spălare de bani și escrocherie în dosarul denumit generic „frauda bancară”. Cei doi deputați se declară nevinovați.

Noutăţile partenerilor

comentarii: