image
Sursa foto: Profimedia

Cum a reacționat Memphis Depay când a fost informat că Robert Lewandowski va prelua tricoul cu numărul ”9” la Barcelona

Robert Lewandowski (33 de ani), noul jucător al Barcelonei, a fost prezentat oficial pe Camp Nou în fața a 60.000 de suporteri ai catalanilor.

În cantonamentul desfășurat în Statele Unite ale Americii, Robert Lewandowski a debutat la Barcelona purtând numărul ”12”, însă, în cadrul prezentării oficiale, catalanii au anunțat că Lewandowski va purta pe tricou numărul ”9”, numărul pe care l-a purtat și la Bayern Munchen.

Joan Laporta a explicat cum a primit Memphis Depay decizia clubului de a-i da lui Robert Lewandowski tricoul cu numărul ”9”.

Președintele Barcelonei susține că această decizie a fost luată în scopuri comerciale, iar atacantul olandez a înțeles perfect raționamentul clubului și nu a protestat.

”A fost decizia clubului, a ținut de publicitate, ne-am gândit că ar fi potrivit ca Lewandowski să poarte numărul 9. Mutarea s-a făcut cu mult respect față de Memphis Depay. El a înțeles perfect această decizie”, a declarat Joan Laporta, potrivit Mundo Deportivo.

Tricoul cu numărul 9 a fost purtat la FC Barcelona de nume importante precum Luis Suarez, Zlatan Ibrahimovic, Samuel Eto'o, Patrick Kluivert și Ronaldo.

Robert Lewandowski a semnat un contract pe patru ani cu FC Barcelona, club care a achitat 45 de milioane de euro către Bayern Munchen pentru transferul atacantului.

Robert Lewandowski a plecat de la Bayern chiar dacă era cel mai bine plătit jucător din Bundesliga (12 milioane de euro net pe an). La FC Barcelona, starul polonez va primi puțin peste 9 milioane de euro pe sezon.

”Am avut emoții incredibile pe teren, la prezentare. Este greu să explic sentimentele trăite. A fost incredibil să văd toți acești fani. Sunt mândru că am ajuns aici și sper să le arăt fanilor calitățile mele în scurt timp.

Sunt sigur că fiecare meci pe Camp Nou va fi magic. Sper că vom câștiga trofee. Sper să înscriu multe goluri pe acest stadion și să simt susținerea acestor fani minunați. Este o provocare pentru mine să vin la Barcelona.

Iau totul pas cu pas, mă simt foarte bine în echipă pentru că văd că și colegii mei sunt fericiți aici. Adaptarea mea va fi ușoară pentru că Barcelona este o echipă care joacă mereu în atac, dorindu-și să marcheze multe goluri. Sper ca experiența mea să aducă un plus echipei”, a spus Lewandowski pentru Barca TV.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: