image
Sursa foto: Jurnal.md

Soția unui profesor turc insistă să fie recunoscută drept parte vătămată în dosarul ex-directorului SIS, Vasile Botnari

Soția directorului liceului Orizont din Ceadîr-Lunga, Feridun Tufekci, expulzat din Republica Moldova acum doi ani, Galina Tufekci, cere să fie recunoscută în calitate de parte vătămată în dosarul pe numele fostului director SIS, Vasile Botnari.

Galina Tufekci, a declarat că astăzi, 27 noiembrie, a avut loc o ședință de judecată pe caz, la Curtea de Apel, la care a cerut ca să fie recunoscută ca parte vătămată în proces și să i se permită să facă cunoștință cu materialele dosarului, transmite IPN. Galina Tufekci a precizat că judecătorii trebuie să facă cunoștință cu demersul depus și i-au mai cerut acte suplimentare. O nouă ședință de judecată pe caz va avea loc pe 19 februarie, la ora 14.00.

Galina Tufekci a mai spus că soțul său continuă să se afle în detenție în Turcia, unde a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, iar starea lui de sănătate este rea. „Noi permanent îl așteptăm, în speranța că se va întoarce în curând, dar înțelegem situația”, a spus Galina Tufekci, adăugând că trăiește cu speranța în suflet.

Amintim că șapte profesori turci ai Liceului „Orizont” au fost expulzați în septembrie 2018 din Republica Moldova la solicitarea autorităților de la Ankara, invocându-se că ar fi suspectați de legături cu organizația FETO, considerată de Ankara o grupare teroristă.

Ca urmare a acestor acțiuni, ex-directorul SIS, Vasile Botnari, a fost recunoscut vinovat de abuz în serviciu, aplicându-i-se amendă penală în mărime de 88 de mii de lei. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la 15 iulie, anul curent.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: