image
Sursa foto: Jurnal.md

Noii ambasadori ai Italiei și Cehiei au prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Noii ambasadori ai Italiei și Cehiei la Chișinău au prezentat copiile scrisorilor de acreditare. Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Dumitru Socolan, i-a primit în audiență la minister.

Dialogul cu ambasadorul agreat al Republicii Italiene, Lorenzo Tomassoni, a vizat evoluția relațiilor politice în cadrul parteneriatului consolidat existent între ambele ţări, dezvoltarea, în continuare, a cooperării bilaterale în domeniile economic, cultural şi social, fiind punctată agenda acțiunilor prioritare pentru aprofundarea acestora, transmite IPN. 

Interlocutorii au apreciat dinamismul investițiilor realizate de companiile italiene în economia moldovenească, abordând și rolul comunității moldovenilor din Italia în viața social-economică și culturală a acestei țări. De asemenea. au discutat despre asigurarea cadrului juridic bilateral menit să creeze condiții propice pentru viața și activitatea concetățenilor moldoveni.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul agreat al Republicii Cehe, Stanislav Kázecký, a fost exprimată aprecierea pentru nivelul și calitatea dialogului politic bilateral, fiind evidențiată dorința comună de păstrare a ritmului intens al cooperării moldo-cehe prin identificarea proiectelor noi de colaborare, în cadrul bilateral şi cel multilateral.

Secretarul de stat, Dumitru Socolan, a exprimat ambasadorilor aprecierea părții moldovenești pentru deschiderea constantă față de aspirațiile europene ale Moldovei și sprijinul necondiționat oferit în implementarea reformelor. De asemenea, a adresat felicitări noilor ambasadori și i-a asigurat de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene în realizarea mandatelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: