image
Sursa foto: jurnal.md

Top cinci cei mai bogați deputați din „Pentru Moldova”: Case spațioase și mașini de lux, unele cumpărate chiar în acest an

Deputați din platforma „Pentru Moldova” dețin case spațioase și mașini de lux. Unele bunuri au fost cumpărate chiar în acest an, se arată în declarațiile de avere și interese personale depuse la ANI. Iată care sunt cinci cei mai bogați aleși ai poporului din această structură parlamentară.

Familia Ruxandei Glavan a avut, anul trecut, venituri de 2,4 milioane de lei. Aceasta deține câteva terenuri de 715 mii de lei, dar și două case de locuit - una de aproape 350 de metri pătrați în valoare de 868 de mii de lei, iar alta de 180 de metri pătrați care costă 110 mii de euro. Familia deputatei conduce două automobile. Este vorba de o Toyota cumpărată în 2021 cu 968 de mii de lei, dar și un Mercedes în valoare de 46 de mii de euro. Pe mai multe conturi bancare, Ruxanda Glavan și familia are 3,8 milioane de lei și au de întors un credit de 22 de mii de euro.

Deputatul Grigore Repeșciuc și membrii familiei lui au obținut, în 2020, venituri de 2,3 milioane de lei. Familia deputatului deține trei terenuri de 10 mii de lei, o casă de peste 200 de metri pătrați ce valorează 13 mii de dolari și două apartamente de 12 mii de lei și, respectiv, 18 mii de euro. Familia deputatului Repeșciuc mai deține două proprietăți de 19 mii de euro, o parte dintr-un garaj ce valorează 5.000 de euro și are la dispoziție trei automobile, între care un Mercedes de 58 de mii de euro și o KIA de 377 de mii de lei. Repeșciuc are de achitat trei credite.

Familia lui Sergiu Sârbu a adunat, anul trecut, venituri de 477 de mii de lei. Aceasta deține câte o jumătate din mai multe terenuri ce valorează în total 720 de mii de lei, are două apartamente care costă 1,2 milioane de lei și câte o doime din alte imobile ce valorează 1,1 milioane lei. Membrii familiei lui Sârbu au două automobile: un BMW X5 de 875 de mii de lei și un Renault Megane de 137 de mii de lei. Familia lui Sârbu mai deține, într-o companie, cote-părți în valoare de 375 de mii de lei și are de întors două credite.

Corneliu Padnevici și membrii familiei lui au avut anul trecut venituri de 395 de mii de lei. Familia deputatului deține terenuri de aproape 32 de mii de lei, dar și două apartamente - unul de peste o sută de metri pătrați, care costă 52 de mii de euro, iar din altul, de 380 de mii de lei, deține doar o treime. Familia lui Padnevici are un automobil Nissan de 290 de mii de lei. Deputatul are de achitat un credit de 150 de mii de lei.

Familia lui Gheorghe Brașovschi a obținut, în 2020, venituri de 603 mii de lei. Aceasta deține mai multe terenuri cu valoare cumulativă de 56 de mii de lei și două apartamente de 436 de mii de lei. Familia deputatului are două autoturisme în valoare totală de 211 mii de lei și deține o companie a cărei cote-părți valorează 5 mii de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: