image
Sursa foto: captură video Jurnal.md

Președintele CEC spune cine va plăti despăgubirile dacă Andrian Candu va obține câștig de cauză la CEDO

Președintele Comisiei Elecorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat că în cazul în care Pro Moldova, în frunte cu Andrian Candu se va adresa la CEDO și va obține câștig de cauză, după ce nu a fost înregistrat în cursa prezidențială de la 1 noiembrie de CEC, despăgubirile vor fi acoperite de el, dar și de ceilalți membri care au avizat negativ participarea lui Candu la prezidențiale. Declarația a fost făcută în cadrul talk

„Am asistat la examinarea cererii și dosarului Domnului Candu, în care a fost refuzară înregistrarea în calitate de concurent electoral la funcția de președinte. M-am convins de conținutul actelor date, în situația în care am luat dosarul. Nu pot să reproduc toate pasajele care se conțin în hotărârea privind respingerea înregistrării, dar să știți că nereguli au fost constatate cu duiumul. Nu trebuie să ne conducem după declarațiile persoanelor care se consideră vătămate. În cazul în care Pro Moldova va obține câștig de cauză la CEDO și va fi demonstrată vinovăția celor care au examinat dosarul, în cel mai probabil caz, despăgubirile vor fi acoperiet de noi”, a declarat Dorin Cimil în cadrul talk-showului „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Andrian Candu a declarat în cadrul unei emisiuni săptămâna trecută că nu a fost înregistrat în cursa prezidențială din motivul unor indicații date de Igor Dodon, și pe carea le-ar fi executat Maxim Lebedinschi, secretarul Comisiei Electorale Centrale.

„Nu cred că existau percepții de la început că Andrian Candu nu va fi înregistrat. Vreau să vă redau exact discuția cu Lebedinschi în momentul în care am venit și am depus cererea la CEC pentru a fi înregistrat. Domnul Lebedischi m-a trans într-o parte și mi-a spus că a primit indicație și mesaj să vă transmit, adică de la Dodon, că nu o să fie probleme, o să vă înregistrăm, doar că rugămintea este să nu mai criticați atât de mult și să nu treceți liniile roșii”, a declarat Andrian Candu săptămâna trecută în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Amintim că, pe 18 septembrie, CEC cu cinci voturi a respins cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: