„Nu a fost un concurs onest și toată lumea a putut să vadă asta după ce a fost publicată lista de punctaj. PAS are un singur membru în această comisie, iar blocul ACUM, doi membri”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministrul a mai spus concursul s-a desfășurat în conformitate cu prevederile legii, Comisia Jurudică fiind cea care organizează concursul, însă legea nu prevede ca Comisia să selecteze o echipă imparțială care să face acest lucru.

„Am avut o comisie în care un partid a avut mai multe voturi și cei care au evaluat din partea acestui partid au fost părtinitori”, a spus premierul.

„Reprezentanții partidelor politice nu pot să organizeze concursuri autentice. Concursurile trebuie să fie organizate în afara politicului. Unele evaluări trezesc multe semne de întrebare”, a declarat prim-ministrul.

Amintim că noul șef al CNA, Ruslan Flocea a fost ales la data de 29 iulie în urma audierilor publice de către Comisia juridică numiri și imunități, iar cel mai mare punctaj a fost oferit de membrii partidului Socialiștilor, Ruslan Flocea fiind și secretarul general al Aparatului președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.