Presa nu a fost lăsată să intre în sala de judecată. Mama lui Davitean afirmă că după ce a fost bătut, fiul ei are dureri insuportabile.

Ședința nu a avut loc, întrucât pe masa judecătorului nu era dosarul din închisoare al lui Davitean, unde să fie precizate sancțiunile și motivele, pentru care au fost aplicate.

Avocata inculpatului afirmă că pe toată perioada deținerii au fost găsite motive, pentru care acesta să fie privat de colete sau întrevederi.

Amintim că în dimineața zilei de 21 iunie, David Davitean a fost bătut în Penitenciarul nr. 13. Avocații spun că Davitean a fost dus la spital abia după șase ore de la încăierare. Deși medicul a insistat pe internare, Davitean a fost escortat înapoi la închisoare, fără a i se acorda ajutorul medical necesar, afirmă apărătorii.

Șefa Serviciului de presă al Administrației Națională a Penitenciarelor ne-a redirecționat către Unitatea de Gardă a Penitenciarului 13, pentru a luat legătura cu șeful închisorii, Igor Pântea. Acesta nu a fost însă de găsit.