image
Sursa foto: Realitatea

„Pentru Moldova” gata să înainteze o candidatură la funcția de premier: „Suntem siguri că vom obține 51 de voturi”

Cei șapte deputați neafiliați și nouă deputați din Partidul Șor care formează Platforma „Pentru Moldova” anunță că au deja un candid la funcția de premier și o listă a viitorului cabinet de miniștri care „cu certitudine va obține votul majorității parlamentare”. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de deputata Partidului Șor, Marina Tauber și secretarul platformei „Pentru Moldova” Sergiu Sârbu.

Marina Tauber a reiterat că echipa „Pentru Moldova” „este unica care a anunțat că e gata să-și asume responsabilitatea pentru actul guvernării”.

„Vrem anticipate, dar vrem să știm cine va conduce țara, suntem în mijlocul unei crize pandemice, a unei crize social economice. Azi, din numele platformei, ne adresăm clasei politice să uite de propriile interese și să se gândească cum poate fi scoasă țara din criză. Noi suntem gata să ne asumăm responsabilitatea. Suntem siguri că vom obține 51 de voturi pentru candidatul nostru la funcția de premier”, a spus Marina Tauber.

La rândul său, Sergiu Sârbu a accentuat că Platforma „Pentru Moldova” este al doilea grup parlamentar ca mărime în Parlament. „Optăm pentru dizolvarea actualului Parlament și alegeri anticipate, dar totodată trebuie să dăm dovadă de responsabilitate. Vrem să știm cum vor fi achitate salariile în următoarele șase luni și cum va fi combătută pandemia.

Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova a decis deja cine va fi candidatul pe care îl vom desemna la funcția de șef al Executivului. Această candidatură e capabilă să vină cu un program de guvernare și o echipă care să facă față problemelor stringente. Suntem siguri că o majoritate parlamnetară care să voteze Guvernul propus de Partidul Șor și Pentru Moldova va fi asigurată, chiar mai devreme decât termenul limită de 45 de zile”, a spus Sergiu Sârbu.

Deputatul a mai anunțat că în zilele următoare vor organiza consultări cu fracțiunile „pentru a asigura acea majoritate necesară care să voteze noul guvern”.

Acesta nu a spus deocamdată cine este candidatul. „Vom face public numele candidaturii și lista cabinetului de miniștri într-un timp util, după consultările cu deputații”, a mai spus Sergiu Sârbu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: