image
Sursa foto: Getty Images

Messi pune condiţii pentru a accepta transferul la Manchester City! Mutarea secolului se face cu două condiţii

Leo Messi (33 de ani) pune condiţii ca să accepte transferul la Manchester City. Noi detalii ies la iveală despre trecerea starului argentinian al Barcelonei pe Eithad, în vara viitoare, când îi expiră contractul de pe Camp Nou. Decarul catalanilor e dorit de Manchester City, care continuă să conducă, "cursa" pentru semnătura sa, dacă acesta nu-şi va mai prelungi contractul cu formaţia blaugrana, la care a crescut.

Presa din Spania şi Anglia continuă să ofere detalii despre trecerea lui Leo Messi la Manchester City, în vară. "Cetăţenii" sunt consideraţi principalii favoriţi la transferul lui Leo Messi de la FC Barcelona, gratis, dacă acesta nu-şi va mai prelungi contractul cu formaţia blaugrana. Doar că aducerea lui Leo Messi nu va fi atât de simplă pe cât credeau şefii clubului englez. Nici din punct de vedere financiar, nici din punct de vedere personal, cu Messi.

Concret, conform jurnalistului Jose Alvarez, Leo Messi vrea ca Pep Guardiola şi Sergio Aguero, doi dintre oamenii din fotbal cu care se înţelege foarte bine, să continue şi ei la Manchester City pentru ca el să accepte trecerea în Premier League. Aguero şi Messi mai au contracte cu Manchester City până în vara lui 2021, aduci când şi Leo Messi va fi liber. Deşi Pep Guardiola a spus că este foarte fericit la City şi că şi-ar dori să continue, nu s-a dat startul negoceierilor pentru prelungirea angajamentului antrenorului. Este şi cazul lui Sergio Aguero, care nu a primit încă nicio ofertă de a semna prelungirea contractului.

În ceea ce priveşte partea financiară, Leo Messi ar urma să primească la Manchester City acelaşi salariu pe care îl are şi la FC Barcleona, adică 40 de milioane de euro pe sezon, pentru cinci an de contract. Ceea ce ar duce tranzacţia la 200 de milioane de euro, dar Manchester City va câştiga mult din publicitate şi marketing, având un "produs" atât de vandabil cum este Leo Messi, considerat de mulţi cel mai bun fotbalist din toate timpurile.

Viitorul lui Leo Messi e incert în acest moment, cu contractul său urmând să expire în vara lui 2021, dar argentinianul poate fi convins să continue pe Camp Nou. Totul depinde de viitorul preşedinte al FC Barcelona. Alegerile pentru scaunul prezidenţial al clubului de pe Camp Nou vor avea loc pe 24 ianuarie, cu şase luni înainte ca Leo Messi să poată semna liber de contract cu oricine doreşte. Proiectul sportiv va fi factorul cel mai important în decizia pe care o va lua Leo Messi.

Leo Messi a crescut la FC Barcelona de la 13 ani şi a devenit, după părerea multora, cel mai bun fotbalist din toate timpurile. Argentinianul a câştigat o mulţime de trofee în tricoul catalanilor, atât cu echipa, cât şi pe plan individual. Messi are în cont şase Baloane de Aur în carieră, un record absolut în ceea ce priveşte prestigioasa distincţie ofertită de France Football.

Messi n-are un sezon străculit la FC Barcelona până acum. Starul de pe Camp Nou a marcat şase goluri şi a livrat patru pase de gol în zece meciuri jucate în toate competiţiile acestui sezon cu formaţia blaugrana.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: