image
Sursa foto: Profimedia

Rafael Nadal, eliminat de la US Open. Explicația spaniolului pentru eșecul din ”optimi”: ”Am jucat prost”

Rafael Nadal (36 de ani, 3 ATP) a părăsit competiția de la Flushing Meadows în ”optimi”, după ce a pierdut în patru seturi cu Frances Tiafoe (24 de ani, 26 ATP), scor 4-6, 6-4, 4-6, 3-6.

Nu mai puțin de trei ore și 32 de minute a durat meciul dintre cei doi. Rafael Nadal și-a încheiat lupta pentru cel de-al 23-lea titlu de Grand Slam al carierei.

Rafael Nadal a recunoscut că nu a făcut cel mai bun meci al său la New York, iar acest lucru l-a costat. Spaniolul și-a felicitat adversarul la conferința de presă de după meci.

”Am jucat prost, iar el a jucat bine. Dacă vreau să fiu în sferturi la US Open trebuie să joc mai bine decât am jucat. Acest lucru este clar. Am avut șansele mele, cu break-ul din setul patru, și alte momente pentru a merge mai departe.

Dacă aș fi profitat, mi-ar fi dat încredere și lucrurile ar fi stat diferit, dar nu am reușit să fac nimic astăzi. Felicitări lui Frances, pentru că a fost mai bun. Acum e timpul să merg acasă și să mă pregătesc din nou mental. Când mă voi simți pregătit să concurez din nou, voi fi acolo.

Tocmai am ieșit după ce am pierdut în optimile de la US Open, în acest moment îmi este greu să am o analiză clară a viitorului meu imediat. Acum vreau să mă duc acasă, am lucruri mai importante de făcut decât să joc tenis.

Nu mă gândesc acum la tenis. Voi lua deciziile pe care trebuie să le iau în funcție de ceea ce se va întâmpla. Aspectul personal are acum prioritate față de cel profesional. A trebuit să fac un efort aici. Nu mi-a ieșit, dar acum este momentul să fac o resetare.

Au fost câteva luni grele. De acum trebuie să o iau de la capăt din punct de vedere profesional și să rezolv personal o problemă atât de importantă precum nașterea primului meu copil. Să sperăm că totul va merge bine.

Nu este nevoie să caut scuze. Sunt momente în care îmi poate ieși totul indiferent de ce se întâmplă în plan personal și altele în care nu. De data aceasta m-a prins din urmă. Îl felicit pe rival, am încercat, dar din păcate nu a fost posibil.

M-am antrenat bine, dar la nivel de competiție mi-a lipsit ceva în ceea ce privește prospețimea, și poate și o oarecare liniște sufletească. Realitatea este simplă, nu am jucat bine și când nu joci suficient de bine, nu câștigi. Despre asta este vorba în sport”, a spus Rafael Nadal, la finalul meciului cu Tiafoe, potrivit Eurosport.

Pentru că a ajuns până în optimile de finală de la US Open, Rafael Nadal a primit 278.000 de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: