image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Averea deputatului Jardan, învinuit în dosarul AIC; 452.000 de lei de la Parlament, numeroase conturi bancare și 11 terenuri

Deputatul Petru Jardan, ajuns în Parlament pe listele Partidului Șor, trimis ieri în instanță în dosarul concesionării Aeroportului, a avut în 2019 un venit de aproape jumătate de lei doar din Legislativ.

Potrivit declarației de avere și interese personale, Petru Jardan a obținut 210 mii de lei salariu la Parlament, dar și peste 174 de mii de lei compensații și peste 68 de mii de lei sub formă de indemnizații, tot de la Legislativ.

În declarație sunt indicate și 11 terenuri agricole, înregistrate pe membrii familiei sale, la fel ca și un apartament de 114 m.p., valoarea indicată fiind de 51.345 de mii de euro. Jardan mai are și un imobil de 40 m.p. pe numele său.

Deputatul mai indică în declarația de avere și un Mercedes S350 BlueTEC din 2019, obținut prin contract translativ de posesie și de folosință

Împreună cu familia, deputatul deține mai multe conturi bancare cu peste 300 de mii de lei și 3500 de euro, dar și un depozit bancar de 2.000 de dolari.

Potrivit declarației, cineva din familia sa deține și 25 la sută cotă într-un SRL care se ocupă cu comerțul.

La capitolul interese personale este indicat și clubul de fotbal FC Milsami, al cărui fondator este.

Amintim că ieri Procuratura Generală a anunțat că a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată cauza privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, în care deputatul Partidului Șor Petru Jardan, ex-director general interimar al Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, împreună cu fostul director al departamentului financiar-administrativ din aceeași instituție, urmează să compară pe banca acuzaților.

Cei doi sunt învinuiți de „abuz de serviciu” în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Aeroportului Internațional Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: