Directorul adjunct al Departamentului pentru faună sălbatică și parcuri naționale, Cyril Taolo, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că numărul elefanților morți a crescut la 330 față de 281 în luna iulie. Veterinarul șef al instituției a participat de asemenea la întâlnirea cu jurnaliștii, afirmând că multe întrebări rămân în continuare fără răspuns.

„Ultimele teste pe care le-am efectuat au detectat neurotoxinele produse de cianobacterii drept cauză a deceselor. Aceste bacterii se găsesc în apă”, a declarat un veterinar din cadrul Departamentului pentru Faună Sălbatică și Parcuri Naționale, adăugând că „Avem mai multe ipoteze pe care le investigăm”.

„Elefanții sunt bunuri ale țării. Sunt diamante rătăcind prin Delta Okavango. Este un dezastru de conservare – arată cum o țară nu reușește să-și protejeze resursa cea mai valoroasă”, a spus McCann.

Populația totală a elefanților din Africa este în declin datorită braconajului din Botwsana, unde trăiesc aproape o treime din elefanții de pe continent, scrie digi24.ro.