image
Sursa foto: Getty Images

Alisson a văzut de două ori cartonașul roșu în Ecuador - Brazilia, dar a terminat meciul pe teren

Ecuador și Brazilia au încheiat la egalitate, 1-1, în meciul din runda a 15-a din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, meci marcat de faze litigioase de arbitraj.

Încă din minutul 20, când scorul era 1-0 pentru Brazilia grație reușitei lui Casemiro, ambele formații au evoluat în 10 oameni, după eliminările portarului ecuadorian Alexander Dominguez, minutul 15, când a văzut roșu direct, și Emerson Royal, trimis la cabine pentru cumul de cartonașe galbene.

Doar șase minute mai târziu, arbitrul Wilmar Roldan a scos cartonașul roșu pentru a treia oară, pentru a i-l arăta lui Alisson, portarul de la Liverpool al Braziliei, care a ridicat piciorul mult prea sus și l-a lovit în zona capului pe Enner Valencia.

Deși a existat o lovitură, centralul, după revederea fazei la monitorul VAR, a revenit asupra deciziei și Alisson a rămas doar cu un cartonaș galben.

Alisson a mai văzut o dată cartonașul roșu, în prelungiri, când, la o ieșire pe centrare, l-a doborât pe Angelo Preciado, iar centralul a dictat lovitură de la 11 metri și eliminare pentru portarul lui Liverpool.

După ce a fluierat, Wilmar Roldan a mers să revadă faza și a observat că, de fapt, Alisson nu și-a lovit adversarul, astfel că a anulat ambele decizii.

Brazilia este lider în grupa de calificare la Cupa Mondială, cu 36 de puncte după 15 meciuri, și, la fel ca Argentina, locul doi cu 32 de puncte, este deja calificată direct la Cupa Mondială.

Locurile trei și patru, care asigură, de asemenea, prezența în Qatar, sunt ocupate de Ecuador și Uruguay, în timp ce Columbia este pe cinci, loc de baraj, cu trei meciuri rămase de disputat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: