image
Sursa foto: Getty/Gulliver Images

Poluare sufocantă în Bangkok: După luni de aer curat, oamenii au fost avertizaţi să nu iasă din casă

Autorităţile din capitala Thailandei au avertizat locuitorii să poarte măşti de faţă sau să rămână în case, după ce poluarea sufocantă s-a întors la Bangkok, una dintre cele mai importante destinaţii turistice ale lumii, după luni de aer curat, informează Reuters.

Departamentul naţional pentru controlul poluării a emis avertismentul, după ce cantitatea de particule în suspensie PM 2,5 a depăşit nivelul de siguranţă în trei zone din jurul capitalei.

PM 2.5 este un amestec complex de particule foarte mici şi picături de lichid, care poate include praf, funingine şi fum, fiind una dintre principalele măsurători ale Indicelui Calităţii Aerului.

Joi dimineaţă, acest indice ajunsese a fost de 170, potrivit airvisual.com, care măsoară nivelurile acestuia în oraşele din întreaga lume, scrie Digi24.

AQI este considerat "nesănătos" atunci când nivelul său depăşeşte 150, ceea ce înseamnă că există o "probabilitate crescută de efecte adverse (...) pentru public", potrivit airvisual.com.

Nu a fost indicat niciun motiv pentru deteriorarea calităţii aerului, care tinde să se agraveze în sezonul uscat care durează din decembrie până în aprilie.

Locuitorii acestui oraş de circa 10 milioane de locuitori s-au plâns de calitatea aerului şi de probleme precum astmul şi alergiile.

La începutul acestui an, poluarea aerului a impus închiderea unor şcoli la Bangkok şi în provinciile din nordul Thailandei, inclusiv în Chiang Mai, care s-a confruntat cu niveluri periculoase de particule PM 2,5 în luna aprilie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: