image
Sursa foto: Jurnal.md

Socialiștii vor ataca la Curtea Constituțională majorarea salariilor judecătorilor CC

Magistrații Curții Constituționale ar putea fi puși în situația de a examina dacă e legală sau nu decizia de majorare a propriilor salarii. Socialiștii consideră că amendamentul care prevede dublarea salariilor lunare ale judecătorilor Curții Constituționale, până la 82 mii de lei, a fost aprobat ilegal, deoarece nu a avut avizul pozitiv al Guvernului și au anunțat că vor ataca decizia la Înalta Curte.

Potrivit deputatului socialist, Petru Burduja, a fost încălcat art. 131 p.4 din Constituția RM care prevede că ”Orice propunere legislativă sau amendament care atrag majorarea sau reducerea veniturilor bugetare sau împrumuturilor, precum şi majorarea sau reducerea cheltuielilor bugetare pot fi adoptate numai după ce sunt acceptate de Guvern”.

În aceste condiții deputații socialiști au anunțat că în următoarele zile vor sesiza Curtea Constituțională.

Amintim că în urma unui amendament la proiectul politicii bugetar-fiscale, semnat de deputații PAS, Olesea Stamate, Veronica Roșca și președintele Parlamentului, Igor Grosu, a fost aprobată o majorare semnificativă a salariilor judecătorilor Curții Constituționale, de la 44 de mii de lei la aproape 82 de mii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: