image
Sursa foto: Jurnal.md

Mihai Popușoi: „Să lași RM fără Guvern pe timp de pandemie ar fi o crimă”

Partidul Acțiune și Solidaritate ar putea vota demiterea Guvernului Chicu doar dacă s-ar găsi suficiente voturi pentru crearea și susținerea unui nou Guvern, care ar putea salva RM de criza pandemică și cea economică. În caz contrar, să lași RM fără Guvern pe timp de pandemie ar fi o crimă. Declarația a fost făcută de deputatul PAS, Mihai Popușoi, în cadrul emisiunii „O nas” de la JurnalTV.

Deputatul Sergiu Sârbu a reiterat în cadrul emisiunii că grupul parlamentar „Pro Moldova” este gata să discute cu toți deputații, toate formațiunile, care doresc ca Guvernul să fie eliberat de influența lui Igor Dodon.

De cealaltă parte, Mihai Popușoi observă că pe lângă plecările deputaților democrați din partid zilele acestea se atestă o creștere continuă a numărului de cazuri de Covid-19, și că mai rău ca pandemia ar putea fi doar o criză pandemică însoțită de o criză politică. „Noi urmărim foarte atent ce se întâmplă. Înțelegem că va fi foarte greu să alegem în aceste circumstanțe un nou Guvern. De aceea vom analiza minuțios situația. Când va fi găsit compromisul și vor fi suficiente voturi pentru un nou Guvern, care să poată salva RM de această criză în care au băgat-o Chicu și Dodon, doar atunci vom putea vota pentru demiterea actualului Guvern” a spus deputatul.

La rândul său, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că Platforma DA nu e dispusă să creeze vreo coaliție cu Partidul „Șor” ori cu grupul parlamentar „Pro Moldova”.

„Putem discuta cu ei dacă propunerea noastră de creare a unei guvernări anticriză proeuropene va fi auzită și susținută. Cert e că în viitorul Guvern nu trebuie să se regăsească nici un reprezentant al partidului „Șor” ori al grupului condus de Andrian Candu. Dacă acceptă să avem un guvern credibil, pro-european, care ar putea gestiona această situație de criză, putem discuta, în caz contrar n-au decât să continue să lupte între ei”, a spus Slusari.

Democratul, Dumitru Diacov, care a intervenit prin skipe în timpul emisiunii, s-a arătat sceptic că PAS, Platforma Da și deputații din grupul „Pro Moldova” cât și cei din partidul „Șor” ar putea ajunge la o înțelegere . „Înainte de vota pentru demiterea actualului Guvern le-aș recomanda tuturor celor care participă la aceste jocuri să negocieze mai întâi formarea unui nou Guvern. Sunt gata să pun pariu că nu vor ajunge la nicio înțelegere. ”, a spus Diacov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: