image
Sursa foto: tribuna.md

„Попробуем не врать” - emisiunea lui Oazu Nantoi la Jurnal TV; Nu ratați prima ediție astăzi, la ora 18:00!

În această seară, la Jurnal TV veți putea urmări o nouă emisiune. Este vorba despre un talk-show politic în limba rusă, care va fi moderat de politologul Oazu Nantoi și se va numi „Попробуем не врать”.

Emisiunea va fi difuzată în fiecare vineri, la ora 18:00, la postul de televiziune Jurnal TV.

Stratul de fățărnicie în RM este mult mai gros decât stratul de cernoziom cu care ne lăudăm. Și eu aș fi vrut să facem o emisiune în care fiecare să încerce să nu spună minciuni. Попробуем не врать”, a menționat Oazu Nantoi anterior, întrebat despre talk-show. „Pornind de la ideea că politicienii noștri utilizează un set de sperietori primitive, dar care, spre regret, se dovedesc a fi eficiente în condițiile Moldovei, în opinia mea personală noi trebuie să mergem pe linia discutării problemelor care sunt cele mai sensibile. Problema trebuie să fie discutată. Și trebuie să demonstrăm telespectatorilor că orice problemă poate să fie discutată. Trebuie să fie niște modele de discuții unde oamenii au poziții diferite, dar se respectă reciproc și nu doar știu a vorbi, dar știu și a asculta oponentul”, a adăugat politologul.

Cât despre faptul că emisiunea este în rusă, Oazu Nantoi a spus: „O problemă pe care noi am moștenit-o din parcursul sovietic este integrarea lingvistică a cetățenilor noștri. Da, problema cu limba română de facto nu există, oamenii se înțeleg. Dar sigur că există momentul psihologic. Dacă limba rusă este limba maternă pentru tine, altfel se pliază informația și discuțiile pe care le vezi la TV, dacă ele sunt în limba ta maternă.”

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: