image
Sursa foto: Getty Images

Tricoul lui Diego Maradona, cu care a marcat golul cu ”Mâna lui Dumnezeu”, a fost scos la licitație!

Tricoul purtat de fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona la partida cu Anglia, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1986, în care a marcat un gol cu ”Mâna lui Dumnezeu”, va fi scos la licitație.

Conform CNN, tricoul ar putea fi vândut la licitație cu cel puțin 4,8 milioane de euro. Acesta se află în posesia fostului internațional englez, Steve Hodge, care a făcut schimb cu Maradona după partida de legendă.

Steve Hodge este jucătorul care a respins greșit mingea, ajutând-o să se înalțe perfect pentru ca Diego Armando Maradona să o împingă cu mâna în plasă.

”Mâna lui Dumnezeu este cu adevărat un moment singular nu numai în istoria sportului, ci şi în istoria secolului al XX-lea. Momentul a rezonat mult dincolo de lumea fotbalului, venind la scurt timp după conflictul din Insulele Falkland şi a inspirat, la rândul său, cărţi, filme şi documentare.

Maradona este ţinut minte acum ca unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie şi acest meci în sine este o parte a moştenirii sale. Desigur, nu numai golul Mâna lui Dumnezeu a fost marcat în acest joc, ci şi Golul secolului, care este considerat în general unul dintre cele mai mari reuşite individuale ale tuturor timpurilor”, a declarat Brahm Wachter, şeful departamentului de îmbrăcăminte şi obiecte moderne de colecţie la Sotheby's, casa de licitaţii la care va fi vândut tricolul.

Nu este exclus ca tricoul lui Maradona să pună în pericol recordul stabilit de fostul jucător de baseball Babe Ruth, purtat la New York Yankees, care a fost vândut la o licitație cu 5,64 milioane de dolari.

"Sunt mândrul proprietar al acestui articol de peste 35 de ani, de când eu şi Diego am făcut schimb de tricouri în tunelul de la vestiare după faimosul meci. A fost un privilegiu absolut să fi jucat împotriva unuia dintre cei mai mari şi mai magnifici jucători de fotbal din toate timpurile.

Tricoul `Mâna lui Dumnezeu` are o semnificaţie culturală profundă pentru lumea fotbalului, pentru poporul Argentinei şi pentru poporul Angliei şi sunt sigur că noul proprietar va fi enorm de mândru să deţină cel mai emblematic tricou de fotbal din lume", a spus Hodge.

Articolul va fi pus în vânzare online în perioada 20 aprilie - 4 mai şi va fi expusă la galeria Sotheby's din Londra pe toată durata licitaţiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: