image
Sursa foto: chisinauedu.md

Șefa Direcției Educație și-ar putea pierde funcția după mai multe nereguli în grădinițe: Ceban cere implicarea CNA și PG

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, cere demisia șefei Direcției generale educație, tineret și sport, Rodica Guțu și solicită Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Generale să verifice mai multe nereguli sesizate în unele grădinițe și școli tolerate de șefa DGETS.

„Rodica Guțu a fugit în concediu medical, știind că se fac investigații ale activității sale. Reveniți din acel condediu de boală și dați-vă demisia benevol”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit informațiilor prezentate în cadrul ședinței, în municipiul Chișinău activează în lipsa autorizației sanitare, mai multe instituțiile de educație timpurie, fiind stabilite un șir de neconformități care prezintă factori de risc pentru starea de sănătate a copiilor.

Totodată, în mai multe școli lipsesc produse de igienă, uscătoare, precum și mobilierul corespunzător. De asemenea, nu se petrece anual verificarea și curățarea canalelor de ventilare, nu se soluționează problema asigurării cu apa potabila de calitate din rețea a mai multor instituții de educație timpurie.

Ion Ceban o acuză pe Rodica Guțu de acordarea sporurilor salariale în mod subiectiv.

„Sunt persoane din anturajul doamnei Guțu cărora li se aplică sporuri salariale, iar anumitor oameni sporurile li s-au minimizat sau retras”, a declarat Ceban.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: