image
Sursa foto: Jurnal TV

De 5 ani își trăiesc viața de familie la distanță - ea în Moldova, iar el în Marea Britanie

Povestea lor a început în 2009. Plecată în vizită la o colegă în sat, Tatiana l-a întâlnit pe Nicolae. Pe vremea aceea, ea era studentă la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, iar el muncea departe de casă.

„Așa a început relația noastră. El a plecat, în octombrie, deja la Moscova. L-am petrecut, tot bine, se primea că noi deja prieteneam. Și în luna decembrie la sfârșit el a venit acasă. Deja la Moscova nu-i prea reușea și a venit acasă. Noi ne-am văzut în oraș, eu am venit la sărbători la părinți și el îmi scrie: se poate eu să vin la tine?”, își amintește Tatiana.

La început, ea nu a luat nimic prea în serios, dar dragostea lor a prins repede aripi și relația s-a transformat într-o poveste de iubire. În cei peste zece ani de căsnicie, familia s-a mărit, iar astăzi soții cresc și educă două fetițe.

„Parcă așa la început nu ne-am gândit la toate câte o să vină odată cu căsătoria, adică eu sunt foarte bucuroasă, îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat în cale așa un bărbat. Ne iubim foarte mult, ne susținem și mergem înainte pentru binele copiilor”, spune femeia.

S-au căsătorit în 2010. Munceau acasă, iar banii câștigați îi investeau în agricultură. Visau la o afacere de succes în Moldova, dar lipsurile i-au împins într-o soluție la care apelau toți moldovenii: credite și împrumuturi. Banii le-au complicat și mai mult situația. E un scenariu clasic la nivel național, cu o finalitate comună, pe care o știm cu toții: străinătatea.

„Aici erau două credite, și eu luasem credit că lucram, și el. Și tot așa până a văzut el că e greu, noi aveam datorii foarte mari, aveam credite fiindcă nu aveam tractor și pentru toate lucrările acestea aveam un om care venea și le făcea și noi trebuia să-i achităm. El ne aștepta cu banii până noi ne duceam la piață, dar s-a adunat o sumă mare. Prețurile erau mici, se ducea, vindea, dar nu ne ajungea nici să dăm datoriile. Și am hotărât că gata, el și-a perfectat actele și a zis că se duce”, spune Tatiana.

Ajutat de un coleg, Nicolae a reușit să obțină actele de care avea nevoie și a plecat la Londra. A fost o decizie dureroasă pentru toată familia și începutul unui test cu mai multe ecuații: distanță, timp și dor. Pe toate le-au trecut cu brio împreună.

Se spune că obișnuința cântărește mai mult decât dragostea. Au trecut cinci ani de când îi despart peste două mii de kilometri, însă doar trei ore de zbor se află între ei. Au învățat să comunice la distanță și printr-un ecran să-și transmită emoții, promisiuni și realizări. Testul de la început s-a transformat acum într-o lecție.

Jobul lui nu-i permite să revină acasă atât de ușor, iar asta l-a costat momente grele și importante. Nicolae a lipsit de la înmormântarea mamei sale și nu a fost prezent nici la nașterea celui de al doilea copil. Dar instinctul de tată a adus hotarele mai aproape. După ce al doilea copil a venit pe lume, Nicolae nu a mai ezitat și s-a întors acasă pentru câteva zile. I-a pregătit Tatianei o surpriză enormă și a însoțit-o, alături de bebelușul lor, la externare din maternitate.

Chiar și după atâția ani, despărițirile sunt la fel de dureroase pentru toată familia.

„E foarte dureroasă despărțirea. Și pentru mine, dar eu mă străduiesc să fug la baie să nu mă vadă, dar fata mare tare plânge. Să vedeți cum plânge, se rupe inima... Clar lucru că și la dânsu în ochi se văd lacrimi. Și ca bărbat se ține să nu arate că plânge, dar se vede că îi este foarte greu”, povestește Tatiana.

Distanța lasă răni, dar iubirea vindecă totul. După 12 ani de căsătorie, Tatiana și Nicolae știu pe ce se bazează o relație fericită.

Povestea lor este un exemplu că dragostea adevărată este baza unei familii templu. Ea învinge și repară, dar din păcate, nu recuperează atât de ușor. Însă mereu pregătește momente unice și neașteptate. Tatiana, Nicolae și copiii lor ne demonstrează că iubirea există și merită păstrată.

Vedeți aici emisiunea „Cealaltă Basarabie”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: