image
Sursa foto: osfhealthcare.org

Oamenii sunt îndemnați să doneze sânge și plasmă în cadrul unei campanii naționale

Pe 29 septembrie, de Ziua mondială a inimii, Poliția Națională a dat startul Campaniei „Donează sânge, susține ritmul vieții pe pământ”, care se va desfășura la nivel național în perioada 29 septembrie - 28 octombrie. Tot astăzi, Guvernul a aprobat majorarea pachetului alimentar pentru donatorii de sânge, transmite IPN.

Campania de donare a sângelui a fost lansată la sediul Inspectoratului General al Poliției, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie a Sângelui. Doar în prima zi a campaniei, peste 120 de polițiști au donat sânge și plasmă. Potrivit lor, printr-un gest simplu, este oferită o şansă unică la viaţă celor pentru care disponibilitatea sângelui compatibil face diferența dintre viață și moarte.

Misiunea noastră de zi cu zi presupune să ajutăm oamenii, îmi exprim recunoștința pentru deschiderea și participarea benevolă a colegilor mei în cadrul Campaniei de donare a sângelui. Este un gest omenesc și voluntar, dincolo de natura serviciului prin care venim zilnic în sprijinul oamenilor. Donarea de sânge a devenit deja o tradiție pentru Poliția Națională, iar pentru mulți dintre colegii mei, a devenit parte din stilul de viață”, a menționat șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

Prin acțiunea dată, polițiștii vin cu un apel către toți cetățenii să doneze sânge, să dea dovadă de altruism, de umanitate, să demonstreze că le pasă.

Proiectul aprobat astăzi de Guvern prevede majorarea cu 25% a pachetului alimentar pentru donatorii care oferă sânge și componente sangvine în mod neremunerat la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

De asemenea, cabinetul de miniștri a aprobat majorarea cu 25% a normelor de asigurare cu produse alimentare a pacienților în mai multe instituții publice bugetare cu profil pediatric din subordinea Ministerului Sănătății. Este vorba despre Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii, Chișinău; Centrul de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă, Chișinău; Centrul de Plasament Temporar și Reabilitare pentru Copii, Bălti; Centrul de Recuperare pentru Copii, Ceadâr-Lunga; Centrul Ftiziopneumologic de Reabilitare pentru Copii, Cornești; Centrul Ftiziopneumologic de Reabilitare pentru Copii, Târnova și Centrul de Reabilitare pentru Copii „Sergheevca”, Ucraina.

Noutăţile partenerilor

comentarii: