image
Sursa foto: jurnal.md

Focar de Covid-19 în satul Prepelița din Sângerei: 37 de localnici s-au infectat, printre care și medici // VIDEO

37 de săteni din Prepelița, Sângerei, s-au infectat cu noul tip de coronavirus. Printre ei sunt doctori și asistenți medicali care lucrau în sat sau în centrul raional. Cu toate acestea, localitatea nu a intrat în carantină pentru că 20 de oameni s-au tratat deja, spune șeful Centrului de Sănătate Publică din Sângerei, Gheorghe Balea.

Focarul ar fi izbucnit într-un magazin alimentar din sat. Acolo s-ar fi infectat mai mulți oameni, afirmă primarul din Prepelița, Mihail Pleșca. COVID-19 a făcut și o victimă. A murit o femeie de 71 de ani. Printre cei 37 de localnici care s-au contaminat sunt doctori și asistente medicale.

Centrul medicilor de familie s-a redeschis, dar activitatea Primăriei este paralizată deocamdată. Recent, acolo a fost depistat un caz de COVID. Bolnavul este în spital, iar ceilalți angajați - în izolare. Totuși, în sat nu a fost instituită carantina.

Iar șeful Centrului de Sănătate Publică din Sângerei, Gheorghe Balea, ne-a spus că din totalul de 37 de persoane infectate, 20 s-au tratat deja, iar ceilalți 17 bolnavi nu reprezintă nici unu la sută din populația satului Prepelița. Din acest motiv, n-a fost instituit regimul de carantină.

De la începutul pandemiei de coronavirus, în raionul Sângerei au fost înregistrate peste 360 de cazuri de infectare și 14 decese.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: