image
Sursa foto: privesc.eu

Oferta Blocului ACUM: Premier - Maia Sandu, miniștrii - aceiași, iar Dodon să NU intervină în treburile Guvernului

Maia Sandu la postul de premier, aceeași garnitură de miniștri, același program al Guvernului, iar „factorul destabilizator” - președintele Igor Dodon - să nu intervină în treburile Executivului.

Este oferta Blocului ACUM Platforma DA și PAS, prezentată astăzi în cadrul întrevederii cu președintele Igor Dodon.

„Elementul destabilizator în situația politică din RM, din păcate rămâne a fi Președinția. De aici se pornesc toate, de la comportamentul, mesajele, pozițiile pe care le are și le-a avut Președinția în aceste cinci luni. Este o încercare camuflată de a prelua încet instituțiile de stat. Noi am reiterat că în funcția de premier poate fi doar Maia Sandu, cu garnitura actuală de miniștri și cu acea agendă pe care Guvernul și-a asumat-o: reforma justiției, numirea Procurorului general, evaluarea procurorilor și judecătorilor, etc.”, a declarat vicepreședintele PAS, Igor Grosu.

„Era de așteptat că a doua zi după demiterea Guvernului, Blocul ACUM nu avea cum să vină cu altă abordare: Guvernul reformator, pro-european, axat pe reforma justiției, iar aici compromisuri nu pot fi”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Reprezentanții Blocului ACUM au comentat și declarațiile liderului PSRM, Zinaida Greceanâi, potrivit căreiea socialiștii nu o vor accepta pe Maia Sandu la funcția de premier.

„Doamna Greceanâi știe că teoretic este posibil, dar există un element destabilizator și el se numește Dodon. Dacă ei cred că suntem naivi că cei 20 de PD-iști în ultimele două zile au decis să voteze moțiunea, nu e așa. Dodon a pregătit acest scenariu cu mult înainte, știm că au discutat la greu”, a menționat Grosu.

Aceștia s-au referit și la zvonurile potrivit cărora consilierul prezidențial Ion Chicu ar urma să fie înaintat la funcția de premier.

„Nu înțeleg ce caută ministrul Finanțelor din Guvernul Plahotniuc la președinție. Admit că este o persoană preferabilă pentru Dodon, dar este varianta proastă pentru RM”, a spus Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: