image
Sursa foto: AFP

Vaccinarea anti-Covid ar putea deveni obligatorie pentru preoți; Ce țară analizează măsura

Grecia ar putea extinde decizia privind vaccinarea obligatorie împotriva noului coronavirus și la preoți și profesori, a anunțat, marți, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Yiannis Oikonomou. Din 13 septembrie, în această țară vor intra în vigoare noi restricții pentru persoanele nevaccinate.

Recent, în Grecia a devenit obligatorie vaccinarea anti-Covid pentru angajații din sistemul sanitar. 

”Posibilitatea de a implementa vaccinarea obligatorie există pentru toată lumea, nu doar în școli. Nu este doar pentru educatori dacă va fi considerată necesară, deși ratele vaccinării sunt destul de ridicate în acest sector. Ea este examinată chiar și pentru Biserică”, a declarat Oikonomou.

În prezent, profesorii care nu s-au imunizat au opțiunea să se testeze regulat, pe propria cheltuială. Cei care refuză și acest lucru riscă tăieri de salarii sau suspendarea fără plată până când se vaccinează.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a vorbit și despre imunizarea copiilor. Acesta a anunțat că autoritățile pregătesc o campanie pentru a convinge cât mai mulți părinți să își vaccineze copiii, precizând că medicii pediatri vor fi în centrul acestor eforturi.

Ei trebuie să intre în joc, să convingă oamenii cu cunoștințele lor, dar și prin propriul exemplu”, a adăugat reprezentantul Guvernului.

La finalul lunii august, autoritățile de la Atena au adoptat un plan amplu de măsuri care vizează persoanele nevaccinate, introducând testarea obligatorie regulată și contracost pentru majoritatea angajaților care nu au fost imunizați, scrie realitatea.net

Intrarea în cafenele, restaurante, cluburi și la evenimente sportive nu va mai fi permisă fără dovada vaccinării sau a trecerii prin boală, în timp ce clienții cinematografelor, muzeelor și sălilor de fitness vor trebui să prezinte un test PCR negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte de intrare. Noile măsuri vor intra în vigoare de la 13 septembrie și vor rămâne obligatorii până pe 31 martie 2022.

Bilanțul epidemiei din Grecia depășește 601.715 cazuri Covid-19 și 13.930 de decese. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: