image
Sursa foto: Getty Images

Plecăm acasă cu un sentiment de victorie: Belgienii au scris istorie la Cupa Mondială

Selecţionerul Roberto Martinez a declarat că jucătorii Belgiei au un sentiment de victorie după Cupa Mondială din Rusia, apreciind că medalia de bronz obţinută după meciul cu Anglia este extrem de importantă în istoria fotbalului belgian.

"Plecăm cu un sentiment de victorie. Să câştigăm o medalie de bronz este un lucru istoric şi va lăsa urme în fotbalul belgian. A fost un turneu foarte greu, niciun meci nu a fost uşor. Să ai 10 marcatori diferiţi, să fii capabil să revii de la 0-2, să baţi Brazilia...

Jucătorii au meritat acest loc trei. Sper să fie o inspiraţie pentru tinerele generaţii, au arătat că totul este posibil, dacă munceşti. Abia aşteptăm să ne întâlnim cu regele, să fim pe străzi cu fanii pentru a sărbători această performanţă", a spus Martinez.

Belgia a încheiat pe locul 3 Cupa Mondială de fotbal 2018, după ce a învins cu 2-0 (1-0) Anglia în finala mică, disputată sâmbătă la Sankt Petersburg.

Belgia este echipa care a înscris cel mai mult la acest turneu, 16 goluri, în timp ce Anglia a punctat de 12 ori.

Cele două echipe s-au întâlnit şi în ultimul meci din faza grupelor, când "diavolii roşii" s-au impus cu 1-0 prin golul lui Adnan Januzaj.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: