image
Sursa foto: Facebook/RAVAC International Film Festival

Festivalul Internaţional de Film RAVAC, organizat în premieră la Chișinău; Timp de cinci zile, vor fi proiectate 50 de filme

Festivalul Internaţional de Film RAVAC își deschide ușile la Chișinău începând de astăzi. Iubitorii de filme de ficțiune se vor putea delecta cu 50 de pelicule care vor fi proiectate timp de cinci zile în cinematografele Patria și Odeon din capitală.

Festivalul este organizat de YOUBESC CREATIVE INSTITUTE și Asociaţia Consumatorilor de Artă.

Vor fi trei secțiuni competiționale: lungmetraje Internaționale, scurtmetraje Internaționale și Zilele Filmului Moldovenesc.

Organizatorii festivalului își propun să promoveze arta cinematografică națională prin prezentarea celor mai proaspete producții ale momentului.

La categoria Zilei Filmului Moldovenesc vor fi oferite 11 premii:

Premiul pentru cele mai bune costume

Premiul pentru cea mai bună scenografie

Premiul pentru cea mai bună imagine

Premiul pentru cea mai bună muzică

Premiul pentru cel mai bun sunet

Premiul pentru cel mai bun montaj

Premiul pentru cea mai bun scenariu

Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină

Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină

Premiul pentru cea mai bună regie

Premiul Simpatia Publicului oferit unui film din competiție prin votul publicului.

Timp de cinci zile, vor fi proiectate 50 de filme din ultima colecție Cannes, Berlinale, Venice, propuneri la Premiile Oscar.

RavacRavac

Totodată, organizatorii își propun să dezvolte o platformă pe industria cinematografică prin organizarea unor traininguri.

RAVAC International Film Festival oferă 17 trofee:

Premiul pentru întreaga activitate - Trofeul Post Humus din acest an va fi acordat familiei regretatului actor Mihai Curagău, Artist Emerit, decorat cu Ordinul Republicii, care anul acesta a împlinit 75 de ani de la naștere.

Alte două Premii de Excelență pentru întreaga activitate vor fi îmânate unor personalități marcante din cinematografia autohtonă.

Premiul de Excelența Wine of Moldova pentru contribuția remarcabilă la dezvoltarea cinematografiei mondiale va merge la Eva Melander, actrița din filmului Border, propunerea Suediei la premiile Oscar, câștigatorul “Un certain Regarde” Festival de Cannes.

Trofeul RAVAC va fi oferit celui mai bun film din Competiția Lungmetraje Internaționale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: