image
Sursa foto: Profimedia

Protest uriaș în India, de ziua națională a țării: Mii de fermieri au intrat cu tractoarele în complexul istoric Fortul Roșu

Mii de fermieri nemulțumiți de reformele agricole din India au reușit să treacă de baricadele poliției și de gazele lacrimogene lansate de polițiști și au intrat în complexul istoric Fortul Roșu din New Delhi, relatază BBC.

Mulți dintre ei au venit cu tractoarele pentru a participa la un miting planificat să coincidă cu Ziua Națională a Indiei.

Mulți protestatari s-au abătut de la rutele convenite cu autoritățile, dând naștere unor ciocniri cu poliția. Un protestatar a murit în urma acestor violențe.

Guvernul spune că reformele vor liberaliza sectorul agricol, dar fermierii se tem că vor pierde din venituri, scrie digi24.ro.

Zeci de mii de fermieri campează din noiembrie pe principalele autostrăzi de la porţile New Delhi, pentru a da mai multă vizibilitate luptei lor împotriva reformelor agricole.

„Vom arăta guvernului că suntem serioşi”, a spune Nareesh Singh, un fermier dintr-o suburbie a New Delhi, care a venit la manifestaţie cu tractorul.

Poliţia a organizat una din cele mai importante operaţiuni de securitate din ultimii ani pentru a-i împiedica pe fermieri să perturbe defilările de Ziua Națională din centrul metropolei.

Forţele de ordine au ridicat baraje la multe intersecţii din centrul oraşului, în timp ce soldaţi înarmaţi cu puşti-mitralieră patrulau în staţiile de metrou, potrivit Agerpres.

Dimensiunea paradei a fost redusă în acest an din cauza pandemiei de COVID-19, la fel şi numărul de spectatori autorizaţi să se adune pe lungul bulevard Rajpath a fost redus de la 125.000 la 25.000.

Noutăţile partenerilor

comentarii: