image
Sursa foto: t.me/OleksiyKuleba

Maia Sandu, din Ucraina: „Am văzut case arse, grădinițe făcute ruine, morminte comune; O tragedie greu de pus în cuvinte”

Președinta Maia Sandu, aflată astăzi în prima vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruse, a venit cu prima reacție de acolo.

„Astăzi sunt în Ucraina, la invitația Președintelui Vladimir Zelenski. Am început vizita, mergând în câteva orașe din regiunea Kyiv, care au fost distruse în primele săptămâni de război. Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte”, a scris Maia Sandu, pe pagina sa de facebook.

Totodată, șefa statului a venit cu un îndemn către comunitatea internațională.

„De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict. Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, a mai spus Sandu.

Sandu UcrainaSandu Ucraina
t.me/OleksiyKulebat.me/OleksiyKuleba
t.me/OleksiyKulebat.me/OleksiyKuleba
t.me/OleksiyKulebat.me/OleksiyKuleba
t.me/OleksiyKulebat.me/OleksiyKuleba

Noutăţile partenerilor

comentarii: