Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md

PCCOCS, despre filmulețul trucat în care apare Maia Sandu și Ilan Șor: „Rezultatele expertizelor nu au fost prezentate”

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) vine cu precizări în legătură cu secvențele video difuzate ieri de Jurnal TV privind trucarea unui filmuleț în care sunt vizați președintele Partidului Politic „Șor” Ilan Șor și președintele țării Maia Sandu.

„Cu privire la un fișier cu imagini video pretins extrase dintr-un calculator ce ar fi fost ridicat în cadrul unor percheziții într-un local, efectuate de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), instituția precizează următoarele:

1. La data de 7 iulie curent, PCCOCS de comun cu SIS, au efectuat percheziție în dosarul inviolabilității vieții personale a unui judecător. Aceasta a fost desfășurată la unul dintre figuranții care au organizat activitatea infracțională în privința judecătorului. Alte acțiuni de urmărire penală pe adresa indicată nu s-au efectuat.

2. În cadrul percheziției la fața locului NU au fost ridicate calculatoare, ci doar două telefoane mobile, care, conform procedurilor legale, au fost transmise pentru efectuarea constatărilor tehnico-științifice.

3. Până la această etapă, rezultatele acestor expertize nu au fost prezentate de instituția responsabilă, solicitată de către procurori.

4. Fiind unica autoritate responsabilă de gestionarea dosarului respectiv, Procuratura nu a identificat în activitatea proprie și probatoriul acumulat temeiuri de a se autosesiza asupra vreunei fapte infracționale, decât cele investigate conform legii;

5. Până la moment, pe adresa instituției nu a parvenit vreo sesizare cu privire la pretinsa denigrare a imaginii, ce ar rezulta inclusiv din trucarea unor date în ajunul alegerilor parlamentare din iulie curent;

6. Investigațiile pe dosarul inviolabilității vieții personale a judecătorului continuă, inclusiv prin prisma violării de domiciliu și pregătirii infracțiunii de șantaj. La această etapă, pe dosar sunt șase persoane plasate în arest preventiv.

7. Procuratura va informa suplimentar despre avansarea investigațiilor pe dosar”, se menționează în comunicatul emis de Procuratură.

Amintim că în urma mai multor percheziții oamenii legii au depistat zeci de persoane angajate să o denigreze pe Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate, și o lovitură care ar fi zdruncinat din temelii campania electorală pentru alegerile din 11 iulie. În spatele acestui plan ar sta Veaceslav Platon, care declara public un adevărat război Maiei Sandu și PAS-ului chiar în startul campaniei electorale.

Totul a fost însă dat peste cap după ce SIS a efectuat percheziții în fabrica de mizerie a lui Platon într-un dosar privind filarea unei judecătoare de către gruparea criminală în spatele căreia se află acesta. Jurnal TV a intrat în posesia unuia dintre calculatoarele din casa conspirativă a lui Platon, iar informațiile recuperate de acolo scot la iveală lovitura care se pregătea.

Vedeți mai jos materialul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: