image
Sursa foto: Unian.net

Atacul cu rachete lansat de Rusia asupra Kievului: MAEIE anunță că personalul ambasadei RM e la adăpost

Ministerul de Externe de la Chișinău anunță că personalul ambasadei Republicii Moldova este în siguranță la adăpost în contextul atacurilor cu rachete din această dimineață a orașului Kiev.

„Ambasada rămâne în legătură cu autoritățile din Ucraina. Printre victime nu sunt cetățeni ai țării noastre. Încălcarea flagrantă a dreptului internațional prin țintirea obiectivelor civile este inadmisibilă”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Potrivit MAEIE, Republica Moldova condamnă ferm atacurile necruțătoare ale Rusiei împotriva civililor din toată Ucraina, soldate cu zeci de victime.

Precizăm că armata ucraineană a anunţat că Rusia a lansat 75 de rachete asupra Ucrainei luni dimineaţa, într-o serie de bombardamente asupra mai multor oraşe ale ţării.

Trei rachete de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră au tranzitat teritoriul Republicii Moldova în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca.

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a solicita explicații părții ruse.

Președintele RM, Maia Sandu, a condamnat „cu vehemență atacurile criminale ale Rusiei” asupra mai multor regiuni din Ucraina din astăzi dimineață. Șefa statului a menționat că „bombardarea caselor de locuit, a rețelei de transport, a infrastructurii energetice și a altor ținte civile, care are loc și la această oră, trebuie oprită imediat”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: