Summit-ul va pune în dezbateri trei subiecte de actualitate.

Primul subiect are genericul ”Casa noastră europeană comună – următorii 70 de ani” și este dedicat celor șapte decenii ai Consiliului Europei, dar se va referi și la cei trei decenii de la căderea zidului de la Berlin, precum și la procesele de actualitate și de perspectivă din spațiul european comun.

În cadrul acestui panel, Președintele Parlamentului Republica Moldova, Zinaida Greceanâi, va ține un discurs în fața participanților la summit.

O altă tematică este ”Implementarea Agendei ONU 2030 și a obiectivelor sale de dezvoltare durabilă: contribuția parlamentelor”.

Cel de-al treilea subiect este întitulat „Femeile în politică și în discursul public – Care este rolul pe care-l pot juca parlamentele naționale în combaterea creșterii nivelului de hărțuire și discursului de ură în adresa femeilor politicieni și parlamentari?”.

În marja summitului, speakerul Zinaida Greceanâi va avea mai multe întrevederi bilaterale, inclusiv cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, cu Președintele APCE, Liliane Maury Pasquier, cu Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, Linos-Alexandre Sicilianos, cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Summitul european al Președinților de Parlamentar se desfășoară odată la doi ani.