image
Sursa foto: Twitter//Citlalli Hernández

O senatoare din Mexic a fost rănită după explozia unei bombe ascunse într-o carte

Citlalli Hernández, senatoarea mexicană din partidul de guvernământ Mişcarea pentru Renaştere Naţională (Morena), a suferit, miercuri, arsuri uşoare în urma exploziei unei bombe primite sub forma unei cărţi la biroul său parlamentar din Ciudad de Mexico, transmite EFE.

„Sunt bine şi puternică. Condamn cu tărie actul de violenţă şi intimidare survenit la biroul meu”, a declarat senatoarea pe contul său oficial de Twitter, loc unde a primit numeroase mesaje de sprijin, notează Agerpres. În urma incidentului, senatoarea şi-a reafirmat convingerea că revoluţia de conştiinţă şi schimbarea din ţară trebuie realizate „în mod pașnic”.

Liderul Morena din Senat, Ricardo Monreal, a precizat presei că senatoarea „nu are leziuni care să-i pună viaţa în pericol”, însă a fost dusă la spital pentru un examen clinic. Senatul mexican a informat Parchetul General în vederea investigării cazului.Surse parlamentare au relatat presei locale că senatoarea Hernandez a primit marţi un pachet în formă de carte iar miercuri, când l-a deschis, s-a produs o mică explozie şi o flacără i-a deteriorat hainele şi i-a ars o sprânceană.

Citlalli Hernández este secretar al Comisiei anticorupţie, transparenţă şi participare cetăţenească, făcând de asemenea parte şi din alte comisii parlamentare.

Citeşte mai mult despre

comentarii: