image
Sursa foto: Moldova.org

CC a respins cererea de revizuire lui Vladimir Țurcan privind demisia sa din funcția de președinte al instanței

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă cererea judecătorului Vladimir Țurcan, prin care se cerea revizuirea deciziei de demisie a acestuia și numirea Domnicăi Manole în funcția de președinte al Curții.

„Examinând admisibilitatea sesizării menționate precum și actele și lucrările dosarului.Deliberând pe 18 mai 2020 în camera de consiliu s-a declarat inadmisibilă cererea domnului judecător Vladimir Țurcan privind revizuirea Hotărârilor Curții Constituționale nr. AG-4 cu privire la destituirea dlui Vladimir Țurcan din funcția de Președinte al Curții Constituționale și nr. AG-5 privind alegerea Președintelui Curții Constituționale din 23 aprilie 2020”, se arată scris în hotărârea CC.

Amintim că Vladimir Țurcan a fost demis pe 23 aprilie curent de la șefia Curții Constituționale după un apel telefonic primit de la președintele Igor Dodon după decizia privind suspendarea asumării răspunderii de către Guvern. În locul acestuia, a fost numită judecătorea CC Domnica Manole.

Vladimir Țurcan a fost numit în funcția de judecător al Curții Constituționale prin Hotărârea Parlamentului la data de 16 august 2019, și a fost ales în funcția de Președinte al Curții Constituționale la data de 19 august 2019.

Noutăţile partenerilor

comentarii: