image
Sursa foto: privesc.eu

Validarea mandatului lui Andrei Năstase, AMÂNATĂ din nou; Judecătorul, RECUZAT la cererea Consiliului Electoral

UPDATE 11:25 // Judecătorul Valentin Lastavețchi a fost recuzat la cererea Consiliului Electoral de Circumscripție.

„Este cerere inventată peste noapte. Se pare că este un joc menit să tergiverseze procesul de validare a acestor alegeri. Să-l tergiverseze în paralel cu producerea la CMC a unor lucruri foarte grave”, a comentat primarul noul ales al capitalei.

UPDATE 10:20 // Magistrata Elena Costiuc, care a examinat cererea de recuzare a judecătorului Valentin Lastavețchi, a cerut presei să asiste doar la pronunțarea hotărârii.

Precizăm că Elena Costiuc este cea care a scandalizat opinia publică după ce în mai, 2016 a plasat în arest protestatarii reţinuţi după manifestaţia din 24 aprilie, organizată de Platforma Demnitate și Adevăr.

Atunci judecătoarea a pronunţat decizia întorcând spatele celor prezenţi în sală.

UPDATE 9.30 // Reprezentantul PSRM a declarat că Andrei Năstase și susținătorii săi au făcut agitație electorală pe 3 iunie.

La rândul său, judecătorul Valentin Lastavețchi a prezentat mesaje și articole din presă în care candidatul PSRM a îndemnat oamenii să iasă la vot.

Declarațiile judecătorului l-au nemulțumit însă pe secretarul CECE, Vitalie Miron, care a cerut recuzarea acestuia pe motiv ar fi imparțial.

***

La Judecătoria Chișinău, sediul Centru, se desfășoară ședința de judecată, la care urmează să se valideze mandatul noului primar ales, Andrei Năstase.

Urmăriți în direct evenimentul:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: