image
Sursa foto: AP

Scandal după ce trei poliţişti au folosit TASERUL pentru a imobiliza o femeie de 87 de ani

Trei poliţişti din statul american Georgia sunt în centrul unui scandal după ce au folosit un taser pentru a imobiliza o femeie de 87 de ani, scrie Mediafax.

Potrivit nepotului femeii, Timothy Douhne, aceasta se afla în grădina unui club şi avea un cuţit în mână, pe care îl folosea pentru a tăia păpădii, pe care dorea să le folosească la o salată. Bărbatul a adăugat că Martha Al-Bishara nu vorbeşte engleza şi că nu a înţeles când poliţiştii i-au cerut să lase cuţitul din mână, potrivit Daily Citizen-News.

Poliţia a fost chemată de angajaţi ai clubului Boys and Girls din Chatsworth. Trei poliţişti s-au deplasat la faţa locului şi i-au cerut bătrânei să lase cuţitul din mână. Când au văzut că nu face acest lucru, unul dintre oamenii legii a folosit taserul pentru a o imobiliza.

Nepotul femeii, care este student la medicină, a spus că trei poliţişti care nu pot reţine o femeie de 87 de ani fără a folosi astfel de mijloace ar trebui să renunţe la insigne.

Şeful celor trei ofiţeri, Josh Etheridge, a declarat că oamenii din subordinea lui au procedat corect şi că au folosit cea mai puţin violentă modalitate pentru a imobiliza femeia. Totuşi, taserele nu sunt inofensive şi pot ucide persoanele care suferă de afecţiuni ale inimii.

Acest incident s-a petrecut la doar o săptămână după ce un poliţist din Ohio a folosit taserul împotriva unei fetiţe de 11 ani, acuzată că a furat ceva dintr-un supermarket.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: